Apimel Lesní smíšený med 950 g
Velké balení lesního medu s výraznou až ostrou chutí s typickou tmavou barvou. Obsahuje více minerálů a proto je ideální při nachlazení a rýmě.



Lesní med Apimel s výraznou až ostrou chutí a charakteristickou tmavou barvou. Je kombinací medu medovicového a květového. Lesní med je od včelstev v blízkosti jehličnatých lesů, kde včela kromě něktaru sbírají i sekret, který na jehličí zanechává drobný hmyz.
Chuť a barva medu bude vždy jiná a to v závislosti na lokalitě, kde včely opylovaly. Lesní med je tekutý, ale přirozeně za nějakou dobu krystalizuje. Lesní med obsahuje více minerálů než ostatní medy a proto je vhodný při nachlazení.
I když je med kaloricky hodnotnější než běžný cukr má větší sladivost a proto se ho používá méně než cukru. Navíc je svým složením pro organismus zdravější. Je složen z jednoduchých cukrů (monosacharidů) jako fruktóza a glukóza. Dále obsahuje aminokyseliny a flavonoidy, enzymy, vitamíny a minerály jako železo, měď, fosfor, vápník, hořčík. Je lépe v organismu stravitelný než klasický rafinovaný bílý cukr.
Vhodné pro:
děti a dospělé
Klíčové vlastnosti:
- přírodní sladidlo
- výrazná až ostrá chuť
- oceníte při nachlazení, rýmě a onemocněních horních cest dýchacích
- podporuje imunitu a odolnost lidského organismu
- má protizánětlivé a antiseptické účinky
- příznivě reguluje trávení
- tepelně upravený
- 100% čistě přírodní produkt bez konzervačních látek, barviv a přísad
- od lokálních slovenských včelařů
Náš tip:
Hydratační medová maska. Smíchejte lžíci medu, žloutek, lžíci oleje a lžíci jogurtu. Naneste na obličej a nechte působit zhruba 15 minut. Tato maska pleť úžasně zvláční a hydratuje.
Ráno na lačný žaludek vypijte teplou vodu, citrón a med. Je to pro organismus velmi prospěšné nejen v zimním a chřipkovém období.
Doporučené použití:
Med je univerzální sladidlo a můžete ho použít na doslazení studených i teplých nápojů. Vhodný i na RAW pečení nebo pečení cukroví.
Upozornění: Produkt není vhodný pro osoby trpící alergií na včelí produkty.
Trvanlivost je minimálně tři roky od data plnění.
Složení:
100% včelí med.
Energetická hodnota na 100g: 1290kJ/310kcal
Tuky 0,1 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g, Sacharidy 82,5 g z toho cukry 82,5 g, Vláknina 0,0 g, Bílkoviny 0,3 g, Sůl 0,0 g.
Recept na zázračné Golden milk – léčivá síla kurkumy a medu.
„Zlaté mléko“ zahřeje na duši a posílí organismu. Teplý nápoj, který nádherně voní a je oblíbený v zimním a sychravé období v zahraničí. Navíc med i kurkuma jsou přírodní antibiotika.
Budete potřebovat:
-
2 šálky rostlinného mléka (kokosové nebo mandlové, kdo má rád může i kravské)
-
1 lžička mleté kurkumy
-
1 lžička sušeného zázvoru nebo kousek čerstvého, jemně nakrájeného
-
1 lžička skořice (nebo v celku)
-
1 až 2 polévkové lžíce medu, záleží, jak máte rádi kurkumu, někdy je potřeba přisladit
-
pepř
-
kardamom
-
1 lžíce kokosového oleje
Smíchejte v rendlíku mléko se všemi přísadami a pomalu přiveďte k varu. Pak snižte na nejmenší plamen a nechte ještě 3-4 min prohřát. Můžete a nemusíte scedit. Podávejte horké, nejlépe večer před spaním.
Výrobce: Apimel , Česká republika
Apimel je rodinná firma, kterou založil a stále vede od roku 1990 rodina zakladatele pana Rosince. Podporuje a skupuje med od lokálních drobných slovenských včelařů.
Kvalitu medu si průběžně hlídají, testují obsah antibiotik a každá šarže má svůj jasný původ. Jednotlivé dodávky medů se od včelařů nemíchají, tak aby zůstala jedinečná chuť. Med ze Slovenska pochází z oblastí, kde se nepěstuje tolik řepky, ale více se opylují jabloně, třešně, maliny a další byliny, které pak dodávají medu vůni a chuť. Navíc ke kvalitě medu přispívá i nasazení vybraných včelařů a jejich celoroční starost o včely.
Dle nařízení EU se při výrobě medu Apimel splňují přísná administrativní, hygienická a sanitární nařízení. Med je certifikován slovenským Státním veterinářským a potravinovým ústavem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medy, sirupy a sladidla |
---|---|
Hmotnost: | 1.25 kg |
Složení: | Bez palmového oleje, Bez lepku |
Výroba: | Slovenská republika, Lokální výroba |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.